Haber

Adalet Bakanı Bozdağ’dan “Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı” genelgesi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı kabahatlerine ilişkin soruşturmaların titizlikle yürütülmesine ve bu konulardaki soruşturmaların Adalet Bakanlığı’na raporlanmasına ilişkin genelge yayınladı.

Bakan Bozdağ’ın Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği genelgede, kadın, çocuk, aile ve sosyal hayatı doğrudan etkileyen ve toplumda hassasiyet yaratan hatalara yönelik aktif soruşturma yapılmasının değerli olduğuna işaret edildi. mağdurların ve şüphelilerin özellikleri.

Genelgede, belgeyi inceleyen Cumhuriyet Savcısı’ndan, kadın ve çocuklara karşı işlenen, aile ve toplum hayatını doğrudan etkileyen ve özel hassasiyet yaratan kabahatlere ilişkin soruşturmalar hakkında ivedilikle Cumhuriyet Başsavcılığı’na bilgi vermesi istendi. mağdur ve zanlıların özelliklerinden dolayı toplumda

Genelgede, bu kabahatlerin soruşturulma süreçlerinin titizlikle takip edilmesi ve aktif bir soruşturma yürütülmesi için her türlü tedbirin alınması gerektiği Cumhuriyet başsavcılıkları tarafından vurgulandı.

“Kamuya açıklanması için Bakanlığa bilgi gönderin”

Adalet Bakanlığı’nın gerekli araştırmaları yapmak, analiz önerileri geliştirmek ve mevzuat hazırlıklarını yapmak gibi bir misyonu olduğu hatırlatılan genelgede, “Adalet Bakanlığı’nın meydana gelen olaylar hakkında kamuoyunu bilgilendirmesi amacıyla” ifadelerine yer verildi. tüm ülkeyi ilgilendiren ve ilgili bakanlık, kurum ve kuruluşlarla gerekli koordinasyonun sağlanması amacıyla söz konusu soruşturmalara ilişkin bilgilerin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal açıklanması ve Bayındırlık Genel Müdürlüğü’ne gönderilmesi istendi. “.

Genelgede, kadın ve çocuklara yönelik suçlara ilişkin soruşturma süreçlerine ilişkin basın daireleri ve medya irtibat büroları aracılığıyla gerekli bilgilendirme çalışmalarının gecikmeden yapılması gerektiğine işaret edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu