Ekonomi

Airbus Helicopters, Çinli finans şirketiyle stratejik işbirliği için niyet mektubu imzaladı

TIANJIN, 15 Eylül (Xinhua) — Airbus Helicopters, Perşembe günü kuzey Çin’deki Tianjin Belediyesi’nde düzenlenen 6. Çin Helikopter Fuarı sırasında Wanjiang Financial Leasing Limited ile stratejik işbirliğine yönelik bir niyet mektubu imzaladı.

Niyet mektubuna göre, her iki taraf da başta mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler olmak üzere genel havacılık alanındaki Çinli kurumsal müşterilere tek elden özelleştirilmiş helikopter ürünleri ve finansman çözümleri sunacak.

Airbus Helicopters, 50 yılı aşkın süredir Çin helikopter endüstrisinin değerli bir ortağıdır. 300’den fazla Airbus helikopteri şu anda Çin’de 90’dan fazla müşteriye hizmet veriyor.

Çin’in doğusundaki Anhui eyaletinin Wuhu şehrinde kayıtlı olan Wanjiang Finansal Kiralama Şirketi, devlet kontrolünde bankacılık dışı bir finans kurumu olarak hizmet veriyor. Şirketin havacılık finansmanı kolu, kurulduğu 2015 yılından bu yana toplam 200 uçağı hizmete soktu. Bunların arasında 25’i Airbus helikopteri olmak üzere 55 helikopter bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu