Haber

AK Partili Necmi Kadıoğlu adaylıktan çekildi: Cumhurbaşkanımız yıpratılıyor

Eski Esenyurt Belediye Başkanı AK Parti İstanbul 3. Bölge 8. sıra milletvekili adayı Necmi Kadıoğlu, adaylığından çekildi. Adaylığı tepki toplayan Kadıoğlu, “Sosyal medya üzerinden belli çevreler tarafından yıpratma ve itibarsızlaştırma girişimleri başlatıldı” ifadelerini kullandı.

Necmi Kadıoğlu, hakkında çıkan tezlerin ardından 5 yıl önce Esenyurt Belediye Başkanlığı görevinden ‘sağlık sorunları’ nedeniyle istifa etmişti.

Necmi Kadıoğlu, milletvekili adaylığından çekildiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

‘BOŞALTMA KAMPANYASI BAŞLADI’

Kadıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Adaylığımın ardından, birçok yönden ülkemiz için tarihi öneme sahip olan seçimde, bölgede siyasi dengelerin değişmesiyle, adaylığımın olumlu tepkiler oluşturmasıyla, , bazı çevreler sosyal medya üzerinden yıpratma ve itibarsızlaştırma çabalarına girişti.”

Tüm bu tezlerin gerçekle hiçbir ilgisi olmadığını savunan Kadıoğlu, “Bu hususlarla ilgili şikayetlerim sonucunda şunu belirtmek gerekir ki mağduriyetim mahkemeler tarafından tespit edilmiş ve sorumlular cezalandırılmıştır. Milletvekilliği adaylığımdan vazgeçtiğimi beyan ederek bugüne kadar olduğu gibi partim ve ülkem için çalışmaya devam edeceğim.” dedi.

‘CUMHURBAŞKANIMIZ yıprandı’

Kadıkoğlu paylaşımına şöyle devam etti: “Gerçekler bunlar olmasına rağmen Cumhuriyet tarihimizin en değerli seçimi olduğu söylenen bu süreçte Partimizin ve Cumhurbaşkanımızın yıpratılmaya çalışıldığı açıktır. siyasi linç ve yıpratma maksatlı siyasi operasyonlarla nazarımda “Nefsimi ve haklılığımı ayaklar altına alarak buna müsaade etmeyeceğim. Bu nedenle milletvekili adaylığımdan vazgeçtiğimi beyan ederek bugüne kadar olduğu gibi partim ve ülkem için çalışmaya devam edeceğim. Kamuoyunun bilgisine sunarım.”

AK Parti, Kadıoğlu’nun yerine yeni adayı belirleyecek. Yeni ismin 19 Nisan’a kadar YSK’ya bildirilmesi gerekiyor.

Necmi Kadıoğlu’nun Esenyurt Belediye Başkanlığı döneminde ‘uygunsuz’ görüntülerin yer aldığı görüntülerin internet üzerinden yeniden yayınlanması nedeniyle böyle bir karar aldığı ileri sürüldü.

ERDOĞAN İLE BİRLİKTE YARGILANDI

Necmi Kadıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1994-1998 ortalarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkanlığı yaptığı dönemde İBB Kaynak ve İştirakleri Daire Başkanı ve Lider Danışmanı olarak görev yaptı.

Akbil yolsuzluk davasında dönemin İBB Başkanı Erdoğan ile birlikte yargılanan kilit isimler arasında yer aldı. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu