Ekonomi

AKLease’den sendikasyon anlaşması

AKLease’den yapılan açıklamaya nazaran, kredi iştirakçileri ortasında başkan tesir yatırımı yöneticisi BlueOrchard Finance Ltd’nin bağlı fonu BlueOrchard Mikrofinans Fonu (BOMF), European Financing Partners (EFP) aracılığıyla Oesterreichische Entwicklungsbank (OeEB) ve FMO aracılığıyla katılan kurumsal yatırımcılar bulunuyor.

Kredinin yaklaşık yüzde 80’i yenilenebilir güç ve güç verimliliği eserleri için kullanılacak. Geri kalan kısım, AKLease’in en önemli yeni ekipman ve uzun vadeli varlıklar kiralayan mikro ve KOBİ müşterilerine ayrılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AKLease Genel Müdürü Çetin Düz, portföylerindeki yatırımların büyük çoğunluğunun güç verimliliği ve yeşil güç yatırımlarından oluştuğunu belirterek, “AKLease olarak yatırımlara kesintisiz desteğimizle ‘büyümenin ve ekonominin tamamlayıcı gücü’ olmaya devam ediyoruz. Bugün, FMO ile 5 yıl vadeli 100 milyon euroluk bir kredi mukavelesi ile bu takviyesi daha da büyüteceğiz. Şirket olarak başta makine, güç, dokuma ekipmanları olmak üzere güç verimliliği ve atık idaresine katkı sağlayacak yeni yatırımları odağımızda tutuyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu