Haber

Astana’da Türkiye, Suriye, Rusya ve İran’dan dörtlü görüşme

Türkiye, Suriye, Rusya ve İran’ın dışişleri bakan yardımcılarının 21 Haziran Çarşamba günü Kazakistan’ın başkenti Astana’da bir araya geleceği açıklandı. Rusya’nın RIA Novosti haber ajansı, dışişleri bakan yardımcılarının göreve geleceği haberini duyurdu. Astana’da buluşuyor.

Dört ülkenin dışişleri bakanları en son 10 Mayıs 2023’te Suriye konulu bir zirve için Rusya’nın başkenti Moskova’ya geldi. Toplantıya katılan dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Terörle mücadelede işbirliğine, işbirliği içinde geri dönüşlerin altyapısının sağlanmasına, işbirliğinin geliştirilmesine vurgu yaptık. siyasi süreç ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması.” Görüşme sonunda yapılan açıklamada, müzakerelerin devam edeceği belirtildi.

Açıklamada, “Katılımcılar, Türkiye-Suriye ilişkilerinin ilerletilmesi için dört ülkenin Savunma ve İstihbarat Bakanlıkları ile koordinasyon içinde Dışişleri Bakan Yardımcılarına talimat verilmesine karar verildi” bilgisine de yer verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu