Ekonomi

CHP’de kongre heyecanı: Kılıçdaroğlu ve Özel başkanlık için yarışıyor

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı bugün Ankara Spor Salonu’nda ‘İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı’ sloganıyla başladı. Kongrede 1368 delege yeni lider için bugün sandık başına gidecek.

CHP’li İlhan Cihaner, ‘antidemokratik’ bulduğu seçim koşullarını gerekçe göstererek adaylıktan çekilirken, Kemal Kılıçdaroğlu ve Özel Özel öne çıkan iki aday oldu.

Tribünler doldu

Kongre için hem Özel hem de Kılıçdaroğlu taraftarları tribünlerdeki yerlerini alarak pankart ve pankart açtılar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte saat 12.15’te kurultayın yapılacağı alana girdi. Delegeleri selamlayan Kılıçdaroğlu ve eşi daha sonra kendilerine ayrılan bölüme geçti.

Özgür Özel, kendisine destek veren milletvekilleri ve delegelerle birlikte salona girdi.

Kılıçdaroğlu son kez aday

Podyumda konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim bittikten sonra ‘nefes alamadan’ değişim konuşmalarının başladığını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Mesela ne diyorlardı? ‘Bu cehape… Sivas’tan öteye gidemezdi…’ diyorlardı. Peki bugün oradan milletvekili seçtik. Hangi değişiklikten bahsediyorsunuz? “

Kılıçdaroğlu, bu kongrede son kez aday olduğunu belirterek, “Bir sonraki kongrede aranızda oturacağım ve yeni seçilen başkanımı alkışlayacağım” dedi.

haber-vakfikebir.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu