Haber

Erdoğan ve Putin Soçi’de buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Soçi’de bir araya geldi. Toplantının ana gündem maddesi Moskova’nın çekilmesiyle sona eren Tahıl Koridoru anlaşması olacak.

Erdoğan, bir günlük çalışma ziyareti için “TUR” uçağıyla saat 12.15’te Rusya’ya geldi. Putin ve Erdoğan heyetler arası görüşme öncesinde açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle: “Bu daveti yapmanız heyetimi mutlu etti. Akkuyu Nükleer Santrali’nde gelişmeler devam ediyor. (Tahıl koridoru) (Putin’le) görüşmemizin ardından dünyaya verilecek mesaj şu: Özellikle az gelişmiş Afrika ülkelerine doğru adım atıyoruz.” çok değerli olacaktır.

Şu anda Türkiye ile Rusya arasındaki dış ticaret hacmimiz 62 milyar dolar. 100 milyar hedefine doğru yürüdüğümüz için çok mutluyuz. “(Türkiye-Rusya) Merkez Bankası liderlerimizin görüşmesinin, ikili ilişkilerde yerli para birimine adım atılması açısından değerli olacağına inanıyorum.”

‘DOĞALGAZ İÇİN YAKINDA ADIM ATACAĞIZ’

Putin’in açıklamaları şöyle: “Türkiye’de genel seçimlerden sonra ilk kez yüz yüze görüşüyoruz. Sizin liderliğinizde Rusya-Türkiye ilişkilerimiz gelişmeye devam ediyor. 62 milyar dolara ulaşan ticaret hacmimiz şu anda devam ediyor.” olumlu yönde gelişiyoruz. Önemli ilerleme kaydettik.” “Türkiye’de doğalgaz dağıtım merkezi kurulmasına ilişkin görüşmelerimizi niteliklendireceğiz. Yakın zamanda doğalgaz ve diğer konularda da adım atacağız. Geldiğiniz için çok teşekkür ederim.” (DIŞ HABER)

Detaylar geliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu