Haber

Filistin Yönetimi: İsrail Saldırılarını Batı Şeria’ya Taşıyor

Filistin yönetimi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını işgal altındaki Batı Şeria’ya kaydırdığını belirtti.

İsrail güçleri, önceki geceden bu yana Batı Şeria’nın farklı kentlerinde 14’ü Cenin’de olmak üzere 18 kişinin öldürülmesinin ardından Filistin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Nebil Abu Rudeyne tarafından yazılı bir açıklama yaptı.

Filistin haber ajansı WAFA’dan yapılan açıklamada Abu Rudeyne, “İsrail hükümeti Gazze ve Kudüs dahil Batı Şeria’daki halkımıza karşı yürüttüğü kapsamlı savaşın dozunu artırıyor.” dedi.

Abu Rudeyne, “İsrail, Gazze’deki Filistin halkına yönelik kapsamlı saldırısını Batı Şeria’ya taşıyarak onlarca Filistinliyi öldürüp yaraladı. İsrail, bu kapsamlı savaşta daha fazla Filistinliyi öldürmeyi, onları sınır dışı etmeyi ve Filistin meselesini tasfiye etmeyi hedefliyor.” değerlendirmesini yaptı.

ABD’nin “İsrail’in meşru müdafaa amaçlı hareket ettiği” şeklindeki tutumuna değinen Abu Rudeyne, “Cenin kenti ve mülteci kampının füze ve uçaklarla vurulması, onlarca kadın ve çocuğun öldürülmesi meşru müdafaa sayılır mı?” -Savunma mı yoksa vahşi bir saldırı mı, soykırım ve cinayet mi?” soruyu sordu.

Abu Rudeyne, İsrail’in İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve yapılması planlanan Arap Birliği zirvelerinde işlediği saldırıların ve işlediği suçların boyutuna uygun kararlar alınması çağrısında bulundu.

Öte yandan Filistin Dışişleri Bakanlığı da yaptığı yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin önceki geceden bu yana başta Cenin olmak üzere Filistin halkına karşı işlediği suçları şiddetle kınadı.

Açıklamada, dünyanın Gazze’deki savaşla meşgul olmasından ve yıkıcı etkilerinden yararlanan İsrail güçlerinin Batı Şeria ve Kudüs’te ırkçı sömürge planları uyguladığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, işgal yönetiminin Gazze ve Batı Şeria’daki halkı toplu cezalandırmaya tabi tuttuğu ve güç kullanarak sömürge çıkarlarına hizmet edecek yeni değişiklikleri dayattığı vurgulandı.

İsrail askerleri önceki geceden bu yana 14’ü Cenin’de olmak üzere işgal altındaki Batı Şeria’nın farklı şehirlerinde 18 Filistinliyi öldürmüştü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu