Ekonomi

Galip Aykaç istifa etti

Gıda Perakendecileri Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, bu misyonun yerine getirilmesinde en değerli rolün dernek üyelerinin tamamının oyuyla seçilen Yönetim Kurulu üyelerine düştüğü belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Dernek faaliyetlerini üyelerin desteği ile yönlendiren Yönetim Kurulu Sözcüsü her zaman Yönetim Kurulu Başkanı olmuştur. Bu kapsamda Liderlik görevini yürüten Galip Aykaç, Göreve geldiği 18.01.2019 tarihinden itibaren iki dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Öztürk, kendisine ilettiği dilekçe ile görevinden istifasını sunmuştur.İstifasına ilişkin yaptığı açıklama şöyledir;

Son dönemlerde basın ve sosyal medya tarafından gündeme getirilen suçlama ve eleştiriler neticesinde Gıda Perakendecileri Derneği Yönetim Kurulu Lideri ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevimden istifa etme kararı aldığımı belirtmek isterim. 49 yıllık mesleki tecrübemle hem tüketicilerimiz hem de şubemiz için oldukça güçlü geçen bu enflasyon döneminde her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Ama 30 Kasım 2022’de yaptığım açıklamanın gerek sonrasında gerek öncesinde medyada ve sosyal medyada kasten yapılan bazı prestij zedelenmesinin hem şahsıma hem şubeye hem de ülke ekonomisine büyük zararlar verdiğini görüyorum. Gıda Perakendecileri Derneği’nin hiçbir siyasi yapılanma ile bağlantısı bulunmadığının ve yaptığım açıklamaların hiç birinin işini hakkıyla yapan medya ve basın mensuplarına yönelik olmadığının bilinmesini isterim. Gündeme getirilen spekülasyonların ardından Sayın Devlet Bahçeli’nin hassasiyet göstermesini üzüntüyle izledim. Niyetim asla onu gücendirmek değildi. Lütfen alınma. Yaklaşık bir ay sonra (Ocak 2023) yapılacak Olağan Genel Kurul’da tüzüğümüzdeki iki dönem kuralına göre görevim sona erecektir. Bu süreçte yaşanan son gelişmeleri de göz önünde bulundurarak derneğimiz üyelerinin herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına mevcut görevlerimden 1 ay önce ayrılma kararı aldığımı sizlerle paylaşmak isterim. Bu kararın ŞOK Marketler Ticaret AŞ’nin maalesef basına intikal eden dilekçe içeriği ve talebi ile hiçbir ilgisi olmadığını özellikle belirtmek isterim. Benden sonra başkanlığı devralacak arkadaşımıza başarılar diliyor, kıyasıya bir rekabet içerisinde tüketicilerimize yeterli kalitede ve uygun fiyatlara eserler sunmak için var gücümle çalışmaya devam edeceğimi beyan ederim.”

Organize gıda perakende bölümünün temsilcisi olan derneğin bugüne kadar olduğu gibi bölümün ve ekonominin gelişimi için birebir kararlılıkla çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu