Haber

Gazeteci Çiğdem Toker’e ‘muhbir vatandaş’ soruşturması

Gazeteci Çiğdem Toker, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna ilişkin yaptığı bir açıklama nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kendisi hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

Toker, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun yapıldığı 28 Mayıs akşamı FOX TV’de yayınlanan seçim programındaki sözlerinin soruşturmayla bağlantılı olarak gösterildiğini belirtti.

Toker, sosyal medya platformunda yapılan bir yorumda şunları söyledi:

“Önce ihbarcı vatandaşı düzelteyim: 1 Kasım 2022’den bu yana Sözcü yazarı değilim. İkincisi, demokratik hakların kullanılmasını güvence altına almaya yönelik bir açıklama, kamu huzurunu bozmayı amaçlamaz. O programda, konuyla ilgili konular yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinden Türkiye’de seçimler ve demokrasi tartışıldı: “Anayasa ile güvence altına alınan hakların kullanımının hataya yol açacak şekilde çarpıtılması ve şikayette bulunulması ceza almam için yeterli değildir. Bu bağlamda iddia edilen suçun maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığını belirterek konuşmamı sonlandırdım. Bu paylaşımlar aynı zamanda ülkemizde hak arama özgürlüğünün var olduğu eşiği ifade etmesi açısından da hoş.” “Bunu şu amaçla yaptım.”

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu