Haber

Hatay’daki depremde yıkılan binanın müteahhidi, yapıda herhangi bir kusur olmadığını savundu.

Hatay’daki depremde yıkılan İbrahim Elif Apartmanı’nın tutuklu müteahhidi, binada rastgele bir kusur veya kusur olmadığını iddia etti.

Merkez Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi Güneş Caddesi’ndeki apartmanın yıkılması ve çok sayıda bina sakininin hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan müteahhit MT ve yapı denetim görevlisi HY’nin savcılık ifadeleri Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde, şu ana kadar ulaşıldı.

“İhmalle ölüme ve yaralanmaya neden olmak” suçundan tutuklanan MT, kentte birden fazla bina yaptığını belirtti.

2012-2013 yıllarında yıkılan İbrahim Elif Apartmanı’nı kendisinin yaptığını kaydeden MT, şunları savundu:

“Mesele şu ki, binanın rölövesi çıkmış. Ben bu binayı projesine uygun yaptım. Binada rastgele bir kusur, kusur yok. Binanın yıkılmaması gerekiyordu ama neden bilmiyorum. sütun kesildi kreş açıldı.Fatih’in dediğine göre binada 5 yakını ölmüştür.Binanın yapımında herhangi bir kusurum yoktur.Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Kullandığım demir ve betonu kime aldığım kesin kayıtlarda.Bu kişiler de binanın projesine uygun olduğunu belirtmişler ve sağlam malzeme kullanıldığını söyleyecekler.Ayrıca kiriş ve kolonları kırdıklarını duydum. kreş yapılırken işyerindeki ara katları büyütmüşler bu sebeple binaya zarar vermiş olabilirler binadaki dubleks dairelerin başka bir müstakil apartmana dönüştürüldüğünü duydum binaya da zarar vermiş olabilir. “

Binanın ilk yapı denetim firması ceza ile kapatıldı.

“İhmalle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet verme” suçundan tutuklanan yapı denetim görevlisi HY, binanın ilk yapı denetim görevlisinin başka bir firmadan olduğunu, bu firmanın 2014 yılında cezalı olarak kapatıldığını, kendisinin de ceza kesildiğini söyledi. orada çalıştı

Kendi şirketini kurduğunu ve yıkılan binanın yapı denetim işini üstlendiğini kaydeden HY, “Ben devraldığımda söz konusu binanın kaba inşaatı bitmişti. Bu nedenle sadece önceki binanın evraklarını inceledim. kontrol firması.Evraklarda herhangi bir usulsüzlük ve eksiklik görmedim.Daha sonra mevzuata uygun çalışmaları tamamlayarak şantiye kullanımını tamamladım.Onayını aldık.” terimini kullandı.

HY, 1 yıl ceza aldıktan sonra yeniden açılan ilk yapı kontrol firmasına işleri teslim ettiğini belirtti.

Binada bulunan maktulün yakınlarından arsa sahibinin kreşte bulunduğu sırada kolon kırdığını duyduğunu iddia eden HY, bu konuda önceden bilgisi olmadığını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu