Haber

Havza’da kenevir işleme tesisi kurulum çalışmaları devam ediyor

Havza Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yapımı devam eden kenevir işleme tesisinde kullanılacak makine ve ekipmanlar ilçeye geldi.

Havza OSB’de kenevir işleme ve triko alanında faaliyet gösterecek firmanın inşaat işlerinin tamamlanmasının ardından makine teçhizat kurulumu ile üretime başlanacak ve tesis hem ekonomiye hem de istihdama katkı sağlayacak.

Havza Ticaret ve Sanayi Odası Lideri Erkan Acar, OSB’de incelemelerde bulunarak Keneviro firma yetkilisi Eyüp Can Kaplakarslan’dan bilgi aldı.

Kaplakarslan, inşaat aşamasının tamamlanmasının ardından işletmede kullanılacak makine ve teçhizatın suram aşamasına geçeceğini belirterek, “Yeniden üretime geçmeyi hedeflediğimiz şirketimizde kenevirden ipliğe işleyerek yurt içi ve yurt dışına satışını hedefliyoruz. yıl sonunda üretime başlıyor.Firmamız ilk etapta 300 ila 400 kişiye ekmek kaynağı olacak.Öte yandan firma olarak bölgede üretilen kenevir alımına yönelik çalışmalarımız ve çalışmalarımız devam ediyor. ekim alanlarını artırmak için kesintisiz olarak devam ettiğini söyledi.

Havza TSO Lideri Erkan Acar, şirketin üretime geçtiğinde hem sanayiye hem de tarıma dayalı istihdama değerli katkılar sağlayacağını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu