Haber

İsrail Güçleri Batı Şeria’da 2 Filistinliyi Öldürdü

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria’da düzenlediği baskınlarda 2 Filistinliyi öldürdü.

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail askerleri gece saatlerinde Batı Şeria’nın çeşitli yerlerine baskınlar düzenledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin El Halil şehrinin Dura bölgesinde açtığı ateş sonucu 30 yaşındaki Enes Nasır Muhammed Ebu Atvan’ın hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail güçlerinin Beytüllahim’in güneyindeki Beyt Fuccar bölgesine düzenlediği baskında dün yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan 51 yaşındaki Muhammed Ferid Hamdan Sevabite’nin bugün hayatını kaybettiği paylaşıldı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından 7 Ekim’den bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısı 165’e yükseldi.

Cenin ve Tubas’ta altyapı inşaat ekipmanları nedeniyle hasar gördü

İsrail güçleri, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin kentine de yaklaşık 70 askeri araç, iş makinaları ve buldozerlerle büyük bir baskın düzenledi. Bölgeye amaçsızca ateş ederek giren İsrail askerleri ile baskını engellemek isteyen Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

İbn Sina Hastanesi ve Ürdün Sahra Hastanesi gibi merkezlere giden ana yollarda iş makineleri ve buldozerler kazı yaparak altyapıya zarar verdi. İnşaat makineleri Cenin şehir meydanının etrafını toprakla kaplayıp kazarak meydanı tanınmaz hale getirdi.

İsrail güçleri Batı Şeria’nın Tubas kentine de baskın düzenledi. Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, İsrail askerleri şehrin doğu kesimine baskın düzenleyerek buldozerlerle bölgeye girdi. Çevredeki binaların çatılarına konumlanan keskin nişancıların kontrolünde gerçekleştirilen baskında, iş makineleriyle yollar ve altyapı tahrip edildi.

İsrail askerleri, Nablus’un güneyindeki Akraba köyüne askeri araçlarla baskın düzenleyerek köyün giriş ve çıkışlarını kapattı.

haber-ilgin.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu