Haber

Kerem Demirbay Türk statüsünde oynayacak mı? Kerem Demirbay yerli mi?

Galatasaray yeni dönem öncesi transfer çalışmalarını sürdürüyor. Sarı-kırmızılıların anlaştığı Türk asıllı Alman orta saha Kerem Demirbay , İstanbul’a geldi. Futbolseverler transferin detaylarını araştırdı. Kerem Demirbay arama motorlarında Türkçe olarak mı oynayacak? Kerem Demirbay yerli mi? arama soruları

KEREM DEMİRBAY TÜRK STATÜSÜNDE OYNAYACAK MI?

2017’de Almanya Milli Takımı’nı tercih eden Kerem Demirbay, yerli olarak Süper Lig’de forma giyemeyecek. 30 yaşındaki futbolcu, TFF tarafından yeni uygulamaya konulan ve her kulübün 1 futbolcu için yararlanma hakkına sahip olduğu ‘mavi kart’ statüsünden yararlanacak. Galatasaray, Kerem’in maçlarında 9+2 ile sahaya çıkabilecek.

KEREM DEMİRBAY’IN YERİ NEREDE?

Kerem Demirbay (d. 3 Temmuz 1993; Herten, Almanya), Türk asıllı Alman millî futbolcudur. Bundesliga ekiplerinden Bayer 04 Leverkusen’de forma giymektedir.

Demirbay futbola Schalke 04 altyapısında başladı. 2007 yılına kadar bu takımda forma giyen futbolcu, 2007-08 sezonunda Borussia Dortmund altyapısına transfer oldu. Ancak burada sadece bir sezon forma giydi ve SG Wattenscheid 09’a geçti. 2009’da U-17, 2010’da U-19 forması giydi. 2011’de eski kadrosu Dortmund’a döndü.

Bayer Leverkusen

9 Mayıs 2019’da Bayer Leverkusen, Demirbay’ın Hoffenheim’daki görevine son vereceğini ve yaz transfer döngüsünün başında 30 Haziran 2024’e kadar beş yıllık bir anlaşma ile BayArena’ya taşınacağını duyurdu. Leverkusen 32 milyon euro’yu ödedi. Demirbay’ın Hoffenheim kontratında yer alan madde

Doğum tarihi: 3 Temmuz 1993 (30 yaşında),

Herten, Almanya

Pozisyon:(Orta Saha)

Uzunluk: 1,83 m

Transferde fırtına gibi esen ve yıldız isimleri kadrosuna katan Galatasaray, Bayer Leverkusen’den Kerem Demirbay’ın transferini KAP’a bildirdi.

İşte Galatasaray’ın KAP’a yaptığı açıklama;

Profesyonel futbolcu Kerem Demirbay’ın transferi için futbolcu ve kulübü Bayer Leverkusen ile resmi görüşmelere başlandı.

Sky Deutschland tarafından yapılan açıklamada Galatasaray’ın Kerem Demirbay için Leverkusen’e 4.5 + 2 milyon euro, oyuncuya ise yıllık 2 milyon euro maaş verileceği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu