Haber

Konya’daki yangında kundaklama iddiası: ‘Sizi Dedeoğulları gibi yapalım mı?’

Konya’da ahırı ve evinin bir kısmı yanan Erol Şan, yangının kendilerinin “Sizi Dedeoğulları gibi yapalım mı?” Kendisini tehdit edenler tarafından uzaklaştırıldığını söyledi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Konya’nın Karatay ilçesine bağlı Saraçoğlu Mahallesi’nde oturan Şan Ailesi’nin samanlık dün gece yandı. Yangında konutun bir bölümü de hasar gördü.

‘ÜÇ ÇOCUĞU ALMAK İSTEDİ’

Aile üyelerinden Erol Şan, daha önce “Dedeoğulları gibi sizi de öldüreceğiz” tehdidinde bulunan HA ve MEA tarafından ahırlarının yakılmış olabileceğini öne sürdü.

Evinin bir bölümünün ve 160 ton samanın küle döndüğünü anlatan Şan, “Oğlumla daha önce tartışanlar muhtemelen faşistlerdi. Oğlumun parası onlardandı. Çocuklarım yaklaşık bir yıl 1 yıl HA’ya gitti. Yarısı önce parasını istedi. O sırada çocuklarımı tehdit ettiler. Çocuklarım da karşılık verdi. Bunun üzerine tartışma çıktı ve çocuklarımı şantaj yapmakla suçladılar” dedi.

“O tartışmada çocuklarıma ‘Hâlâ utanmadınız mı? Sizi Dedeoğulları ailesine benzetelim mi?’ Erol Şan, “ Tartışmanın ardından beni tehdit eden kişinin abisi beni telefonla arayarak ‘Seni Konya’dan ben sürerim, mahvederiz’ dedi. Seni yakacağım’ diye tehdit etti. Bu tehditlere dayanarak olayı bu kişilerin yaptığını düşünüyoruz” dedi.

‘TELEFON KAYITLARINI İNCELEMEK İÇİN BAŞVURU YAPTIK’

Olayın faili veya faillerini kameralardan tespit etmeye çalıştıklarını belirten Şan, “Güvenlik bir şey yapar mı bilmiyorum. . Bu kundaklama, başka bir şey değil. 1 “Bir milyon dolardan fazla kaybettik. Kardeşi Ramazan’ın son ayında beni aradı ve ‘Seni buradan çıkaracağım, yaşatmayacağım, yakacağım’ dedi. HTS kayıtlarının ve temel verilerin incelenmesi için başvuruda bulunduk” dedi.

Konya’nın Meram ilçesinde yaşayan Dedeoğulları Ailesi, 12 Mayıs 2021’de taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırıya uğradı. 30 Temmuz 2021’de ailenin evine silahla gelen Mehmet Altun, 7 kişiyi öldürüp evi ateşe verdi. ateş. (HABER MERKEZİ)

adaklihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu