Haber

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetine ilişkin dava ertelendi

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülmesiyle ilgili dava bugün görüldü.

Sunucu Ece Erken’in eşi ve eski Beşiktaş teknik direktörü Mahmutyazıcıoğlu, geçen yıl 27 Ocak’ta silahlı saldırıya uğramıştı.

Yeniköy’de bir balıkçıda meydana gelen olayda 6 kişi 7 yerden yaralandı. Mahmutyazıcıoğlu vefat etmiştir.

Sanat camiasını derinden sarsan olayın davası devam ediyor.

‘Olay planlandı’ iddiası

Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin konferans salonunda bugün görülen duruşmaya 7 tutuklu ve bazı tutuklu sanıklar ile avukatları katıldı.

Duruşmada olaya ilişkin görüntülerin izlenmesinin ardından müştekilerin avukatları dinlendi.

Müştekilerin avukatları, olayın planlı bir şekilde gerçekleştiğini açıklayarak, görüntülerden bu durumun net bir şekilde anlaşıldığını söylediler.

“Kurşun bana da isabet edebilirdi”

Sanıklardan Seccad Yeşil olayla ilgisi olmadığını belirterek tahliyesini talep etti.

Sanık Ali Yasak, 65 bin liralık borca ​​ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunarak, şunları söyledi:

Soyadımdan dolayı hakkımda suçlamalar var. Görüntülerde de görülüyor. Abime ‘sakin ol’ anlamında işaret ederek olay yerine gidiyorum. ayırmaya çalışıyorum. 7 saniyelik bir olay. Sakinleştiğim çok açık. Başka ne yapabilirdim? Silah patlıyor. Neden sürükledim? 133 kiloluk bir insanı oradan almamın imkanı yok. Kötü niyetim yok. Ateş etmemin merhumun ölümü üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Ben de mermi yemiş olabilirim.

Sanıkların tutukluluğu devam ediyor

Sanıklardan Kadir Yasak da kasten öldürme suçunu kabul etmediğini belirterek tahliyesini talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu 7 sanığın mevcut durumlarının devamına karar verdi.

Seren Serengil’in zorla getirilmesi kararı

Mahkeme, duruşmaya gelmeyen Seren Serengil’in de aralarında bulunduğu tanıkların zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 61 sayfalık iddianamede, geçen yıl 27 Ocak’ta Yeşilköy’de bir lokantaya ateşli silahla saldırı düzenlendiği belirtiliyor.  Şafak  Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürüldüğü, Murat Bilmez’in ise yaralandığı belirtildi.

İddianamede sanıklar Abdülkadir Kara ve Ali Yasak hakkında, ” “tasarlayarak kasten cinayete katılmak”ağırlaştırılmış müebbet, Silahla kasten yaralama”, “silahlı birden fazla kişi varken gece işyerinde yağmalamaya teşebbüs”ve “ruhsatsız ateşli silah ve mühimmat satın almak veya bulundurmak”Kabahatler için 3 yıl 9 aydan 12 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, aralarında Kadir Yasak’ın da bulunduğu 8 sanık, benzer suçlardan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 3 yıl 9 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Batuhan Aldatmaz’ın “suçluya kayırma” ve “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlarından 1 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

haber-dogankent.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu