Haber

Sağlık-Sen Başkanı Durmuş’tan banka promosyonuna ilişkin açıklama

SAĞLIK-Sen Genel Lideri Semih Durmuş, banka maaş promosyonu ait hala bir açıklama yapılmadığını söyleyerek, “Süreç uzadıkça uzadı ve hiçbir açıklama yapılmaması nedeniyle de sahada muazzam bir bilgi kirliliği ve dezenformasyon oluştu” dedi.

Sağlık-Sen Genel Lideri Semih Durmuş, yaptığı yazılı açıklamada, sahanın tek gündeminin banka maaş promosyonu konusundaki belirsizlik olduğunu kaydetti. Durmuş, açıklamasında şu sözleri kullandı:

‘İVEDİLİLİKLE ÇÖZÜM YOLU BULUNMALI’

“Banka maaş promosyonu konusunda Sağlık-Sen olarak sürecin başından bu yana çok dağınık gidildiğini, vilayetler ortasında rekabeti değersizleştirip, zihinleri kirleten bir algı ortamının oluştuğunu ve durumun içinden çıkılmaz bir hale büründüğünü yetkililerle paylaşıyoruz. Sıhhat Bakanlığı’nın duruma el koyarak Adalet Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ‘de (EGM) olduğu üzere birleştirip bütünleştirici bir öncülük yapması gerektiğini söz etmiştik. Süreç uzadıkça uzadı ve hiçbir açıklama yapılmaması nedeniyle de alanda muazzam bir bilgi kirliliği ve dezenformasyon oluştu. Ekonomik parametreler ortada, bankaların teklifleri ortada, çalışan sayıları belirli. Her şey hazır lakin bir türlü işin ismi koyulamıyor. Bu işin bir realitesi var ve çalışanların da beklentisi var. O halde neden bekleniyor anlamak mümkün değil? Sahanın tek gündemi banka maaş promosyonu konusundaki belirsizlik. Ne vakit çıkacak, kaç lira olacak, kapsamı ne olacak, mahsuplaşma olacak mı olmayacak mı? Kamuoyu ve çalışanların bilgilendirilmesi, alandaki baş karışıklığını ve manipülasyonları da engelleyecektir. Fakat nedense bu bilgilendirme yapılmıyor. Acilen hususun tarafları muhatap alınarak tahlil yolu bulunmalı, memnuniyet oluşturacak bir sayı açıklanmalı ve promosyon konusu çalışanların gündeminden çıkarılmalıdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu