Haber

Sosyolog Palabıyık: “Akşener, HDP korkusundan anneleri ziyaret edemedi”

Bitlis Eren Üniversitesi’nden (BEÜ) Sosyolog Prof. Adem Palabıyık, HDP’nin Meral Akşener’i parmağında oynattığını öne sürerek, “İçişleri Bakanı da olan siyasetçi Akşener, terör mağduru Diyarbakır Annelerini ziyaret etmedi, gidemedi ya da HDP’den korktu. .”

Sosyolog Prof. Dr. Adem Palabıyık gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. HDP’nin özellikle seçimler için diğer partilere kapıyı açtığını, böylece istedikleri bakanlıklarda ısrar edeceklerini ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması halinde istediklerini alabileceklerini belirten Palabıyık, “HDP bağladıktan sonra. Bölgedeki DEVA ve Gelecek partileri kendisine artık adaylık sürecinde Kılıçdaroğlu’na oynamaya başlamıştır.PKK’nın tasvip ettiği tek isim Kılıçdaroğlu’dur.Kendilerine dokunmayacağından çok eminler.HDP’ye göre PKK Kılıçdaroğlu’na göre sözde terör örgütü olarak kabul ediliyor.Birçok HDP seçmeninden duyduğum bu maalesef hiçbiri Kılıçdaroğlu’nun PKK’ya zarar vereceğini düşünmüyorDeğil.Üstelik HDP istediğini ancak Kılıçdaroğlu ile alabilirdi. CHP içindeki bazı isimlerin HDP sempatizanı olduğu bilinen bir durumdur ve bu durum Kılıçdaroğlu’nu PKK için geçerli bir aday yapmaktadır.HDP bu nedenle ve ayrıca yeniden aday göstermediği için adayını açıklamıyor. PKK’dan onay almak Muhtemelen 6’lı masa adayının açıklanacağı tarihten önce HDP’li aday isim açıklamayacak ve bazı isimlerle süre oynayacak. Kılıçdaroğlu’nun adaylığının Altı Masa değil PKK tarafından onaylanmasının ardından HDP Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklayacak.”

“PKK ve FETÖ Kılıçdaroğlu’nu destekliyor”

PKK’nın Kılıçdaroğlu’na da sıcak baktığını öne süren Prof. AB örgütleri de Millet İttifakına sıcak bakıyor bu çok ilginç Ayrıca FETÖ de Kılıçdaroğlu’ndan umutlu çünkü KHK açıklaması FETÖ çok heyecanlandı Kılıçdaroğlu bunun farkında ve hiçbir şey olmamış gibi davranıyor Hele derin HDP Türkiye’deki HDP’yi boş bırakmıyor ve Kılıçdaroğlu’nun takviye edilmesini istiyor.Ahmet Türk, Veli Ağababa veya Sezgin Tanrıkulu gibi isimler hep mesela içerik paylaşıyorlar ve birbirlerinden haberdarlar.Bana göre işin içinde FETÖ var. bu haber zinciri Milletimizin bunları bilmesi lazım Terör adına bölgede farklı hesaplar yapılıyor Diyarbakır Anneleri ile ilgili olumsuz planlar duyulmaya başlandı. Kılıçdaroğlu’nun tüm talepleri kabul edeceğini söyledi. k” dedi.

“Akşener güç odaklı ve güce meyillidir”

?Akşener, HDP endişesiyle anneleri ziyaret edemedi mi? Palabıyık dedi ki:

“İçişleri Bakanı da olan siyasetçi Akşener, terör mağduru Diyarbakırlı anneleri ziyaret etmemiş, gidememiş, HDP’den korkmuş. Siyasi hesaplar uğruna terör örgütünün meskeni olan HDP’nin dehşet içinde hareket ettiğini tüm Türkiye bilsin. Akşener güç odaklı ve güce meyillidir. PKK’nın hala gücünü kaybettiğini düşünmediği için anneleri ziyaret edemedi. Bu bir siyasetçi için inanılmaz bir fiyasko. Nasıl Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olmak için elinden geleni yapıyorsa, Akşener de ana muhalefet olmak için elinden geleni yapacaktır. Ancak Akşener’in gözden kaçırdığı bir konu var çünkü HDP’ye yaklaştıkça taraftar kaybediyor. HDP de Akşener’i parmağına oynatıyor. Milliyetçi olduğunu iddia eden bir parti liderinin HDP’nin gemisine binmesi de bir başka garip. Milletimiz bunu mutlaka görecektir. – BİTLİS

haberkagizman.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu