Ekonomi

Supermicro, NVIDIA teknolojisine sahip yeni yapay zeka sistemlerini tanıttı

SAN JOSE, Kaliforniya – Supermicro, Inc. (NASDAQ: SMCI), NVIDIA GB200 Grace Blackwell Superchip ve B200 ve B100 Tensor Core GPU’lar dahil olmak üzere NVIDIA’nın en yeni veri merkezi ürünlerini kullanmak üzere tasarlanmış yeni bir yapay zeka sistemleri serisini duyurdu. Şirket mevcut 8-GPU sistemlerini yeni NVIDIA HGX B100 8-GPU ve B200 GPU’ları destekleyecek şekilde güncelleyerek müşterilere daha hızlı teslimat süresi vaat ediyor.

Yeni teklifler, Supermicro’nun yapı taşı mimarisi ve raf ölçekli Toplam BT çözümleri ile tasarımlarının merkezinde yer alan büyük ölçekli üretken yapay zekaya yönelik artan talebi karşılamayı amaçlıyor. Sistemler, hem hava soğutmalı hem de sıvı soğutmalı kurulum seçenekleri ile NVIDIA Blackwell mimarisi tabanlı GPU’ları barındıracak şekilde tasarlandı. Supermicro’nun doğrudan çipe sıvı soğutma teknolojisinin, en yeni GPU’ların artan termal tasarım gücünü etkili bir şekilde yönetmesi bekleniyor.

Supermicro’nun sistemleri NVIDIA Blackwell GPU’lar için optimize edilmiştir ve yapay zeka eğitimi ve gerçek zamanlı yapay zeka çıkarımı için önemli performans iyileştirmeleri sunarak gelecekteki yapay zeka altyapısı için temel yapı taşları olarak hizmet etmeyi amaçlamaktadır. Şirket, önceki NVIDIA Hopper mimarisi nesline kıyasla büyük dil modelleri için üç kat daha hızlı eğitim sonuçları sunması beklenen NVIDIA HGX B200 8-GPU ve B100 8-GPU sistemlerini piyasaya süren ilk şirketlerden biri olmaya hazırlanıyor.

Yapay zeka çıkarım iş yükleri için Supermicro, NVIDIA HGX H100’den 30 kata kadar daha hızlı performans elde etmesi öngörülen NVIDIA GB200’e sahip yeni MGX sistemlerini tanıtıyor. 72 Blackwell GPU içeren raf ölçekli bir çözüm olan NVIDIA GB200 NVL72, bu yeni ürün paketinin bir parçasıdır.

Ayrıca Supermicro’nun sistemleri, yapay zeka altyapıları için gelişmiş ağ performansı sunmak üzere Blackwell mimarisi için optimize edilmiş, yakında çıkacak olan NVIDIA Quantum-X800 InfiniBand ve Spectrum-X800 Ethernet platformlarını da destekleyecek.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haberdalaman.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu