Yaşam

Tatil İçin Zaman Yok! Güzel Bir Tatil İçin Yaz-Kış Gidebileceğiniz Destinasyonlar

Yoğun ve gergin iş hayatınızdan bir nebze de olsa kurtulmak için kurduğunuz tatil hayalleri koca bir yıl boyunca en büyük motivasyonunuz değil mi?

Şimdi yaz kış gidebileceğiniz tatil yerlerini birlikte inceleyelim!

1. Bodrum, Muğla

Tatil destinasyonları listemizin başında tabii ki Bodrum geliyor. Bodrum belki de en bilinen ve en çok konuşulan tatil destinasyonudur. Türkiye’de deniz, kum ve güneş kelimelerini bir araya getirdiğimizde çoğumuzun aklına ilk gelen yer Bodrum’dur.

Dört mevsimi de canlı bir ilçe olan Bodrum’u sadece yaz mevsimiyle ilişkilendirmek elbette biraz haksızlık olur. Öte yandan yaz mevsiminde bölgedeki nüfusun ortalama 10 kat arttığı da yadsınamaz bir gerçektir.

2. Ayvalık, Balıkesir

Tatil yapılacak en keyifli yerlerden biri olan Ayvalık, Balıkesir’in Ege’ye kaçan ilçesidir. Geldiğiniz anda buranın aslında tüm kalbi, ruhu ve neşesiyle Ege’yi anlatan bir yer olduğunu anlayacaksınız.

3. Alaçatı, İzmir

Tatil beldelerinin ortasında “En İyi Mola Yerleri” şeklinde bir liste yapacak olsak kesinlikle ilk sıralarda Çeşme’den başka bir yer göremeyiz. Çeşme’nin bu durdurulamaz yükselişinde Alaçatı’nın payı tartışılmaz. Eskiden sadece rüzgar sörfü ile ön planda olan Alaçatı, artık yaz tatillerinin vazgeçilmez adresi. İzmir’e yaklaşık 90 km uzaklıkta olan Alaçatı, yol boyunca sizi buranın simgesi olan yel değirmenleri ile karşılıyor. Sörf tutkunlarının vazgeçemeyeceği butik otelleri, son derece şık mekanları, dalgalı denizi ve otantik çarşısıyla Alaçatı’da renkli bir tatil sizi bekliyor.

4. Eski Foça, İzmir

İzmir Ege’nin incisiyse Foça da İzmir’in incisi tabii ki. Foça, yıllar içinde büyük bir tahribata uğramadan kendini koruyabilen ender güzelliklerden biridir.

5. Kaş – Kalkan, Antalya

Türkiye’de tatil yapmak için en bilinen yerlerden biri Kaş’tır. Ülkemizde cennetten bir köşe olan Antalya’nın her ilçesi kendi içinde apayrı bir dünyadır. Kaş da bunlardan biri tabii ki. Özellikle kamp yapma konusunda tatilcileri keyifli hale getiren Kaş, dalış yapmayı sevenler için de ideal bir bölge olarak biliniyor.

6. Kuşadası, Aydın

Türkiye’de tatil yapmanın huzurlu, sakin ve ekonomik rotalarının ortasında, İzmir ve Aydın uçlarının ortasında çok özel bir yer var ki orası da ülkenin en nadide tatil destinasyonu olan Kuşadası’dır. Efes antik kentine yakın olması buraya gelmeniz için onlarca nedenden sadece biri.

7. Datça, Muğla

Ege ve Akdeniz’in ortasında sıcacık bir köprüden geçmek ister misiniz? Datça’da tam olarak aradığınız lezzeti bulacaksınız. Özünde bir yarımada olan Datça’da tam 52 farklı koy bulunuyor.

8. Marmaris, Muğla

Yıllardır popülaritesini hiç kaybetmeyen Türkiye’nin en keyifli tatil destinasyonlarından biri olan Marmaris, sadece yerli değil yabancı turistlerin de gözdesi. Berrak koyları ve ormanlarla çevrili temiz kıyılarıyla dikkat çeken Marmaris ve çevresi, eski çağlardan beri birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış ve uygarlıkların birbirinden çok farklı olması nedeniyle tarihi ile turistik yönü daha da gelişmiştir.

9. Bursa – Uludağ

Türkiye’de kayak, orman, dağ ve kış denilince akla gelen ilk adres Uludağ’dır. Yeşilçam sinemalarında bile gördüğümüz Uludağ otelleri kış aylarında da tatil için en konforlu adreslerden biri olmaya devam ediyor. Uludağ’ın her mevsimi ayrı lezzetleri var ama Uludağ’da kış manzarasının ve kayak yapmanın verdiği huzur bizim gönlümüzde bir başka.

10. Kayseri – Erciyes

İç Anadolu bölgesinin en keyifli ve lezzetli illerinden biri olan Kayseri, ulaşım kolaylığı ve çevresinde gezilecek yerlerin çokluğu nedeniyle mutlaka görmeniz gereken şehirlerin başında geliyor. Erciyes Dağı’ndaki kayak merkezleri ve görkemli kış otelleri, hem kış sporları yapabileceğiniz hem de huzurlu kış manzaralarının tadını çıkarabileceğiniz fırsatlar sunuyor.

11. Kapadokya

Peri bacaları, yer altı şehirleri ve doğal güzellikleri ile masalsı şehir Kapadokya herkesin mutlaka görmesi gereken bir yerdir. Kışı güzel, baharı bir başka… Mağara otellerin romantik konseptleri, tarihi konakların konforlu ve görsel odaları, dört mevsim huzurlu bir tatil geçirmenizi sağlıyor. Balon çeşitleri, Aşk Vadisi manzarası, üzüm bağları, şarap evleri, çömlek atölyeleri, el sanatları, Kapadokya’dan dönmek istemeyeceksiniz!

12. Sakarya – Sapanca

İstanbul’a yakın tatil beldesi denilince akla gelen bir diğer bölge ise Sapanca. Her mevsim doğal güzellikler sunan Sapanca’da kış aylarında konaklamak için Sapanca Gölü’nü andıran tesisleri tercih edebilirsiniz. Konaklama merkezlerinin göl manzaralı restoranlarında keyifli kahvaltılarınızı yapabilir, usta şeflerin hazırladığı akşam yemeklerini yine göl manzarası eşliğinde keyifle yiyebilirsiniz. Göl kenarında uzun yürüyüşler yapabilir, Maşukiye’nin doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

13. Kastamonu – Ilgaz

Kastamonu ve Çankırı’nın ortasında yer alan Ilgaz, kış tatili için kalabalık olmayan yerleri tercih edenler için en uygun rotalardan biri. Kayak yapmak için oldukça uygun olan Ilgaz Dağı, kayak merkezleri ile de ziyaretçilerinden tam not almayı başarıyor. Ankara’ya yakın tatil beldelerinin tam ortasında yer alan Ilgaz, hem yakın çevreden hem de İstanbul gibi büyük şehirlerden ziyaretçi çekmektedir.

salpazarihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu