Ekonomi

Turkcell, ‘Çevresel Sosyal ve Kurumsal Yönetim’ araştırmasında ‘A’ notu aldı

Turkcell, ‘Çevresel Sosyal ve Kurumsal Yönetişim’ küresel değerleme araştırmasında ‘Mükemmel Sürdürülebilirlik’ notunu ‘A’ notuyla aldı. Turkcell, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından verilen “Altın Yeşil Çek” sertifikasını da aldı.

Kurumsal sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarını tüm faaliyet alanlarında sürdüren Turkcell; Dünyadaki tüm işletmelerin ESG (Çevresel, Sosyal, Kurumsal Yönetişim) kriterlerine göre sürdürülebilirlik derecelendirme ve değerlendirmeleri yapabileceği online platform Synesgy’nin ESG Değerleme kriterlerinden ‘A’ notu alarak ‘Mükemmel Sürdürülebilirlik’ ödülünü aldı. Gol.

Şirket ayrıca iş sağlığı ve güvenliği, tedarik zinciri, müşteri ilişkileri gibi farklı birimlerinde yürüttüğü çevreye duyarlı çalışmalar sonucunda Bureau Veritas ve Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından verilen ‘Golden Green Check’ sertifikasını aldı.

“Negatif izleri sıfırlıyoruz”

Yeni puan ve sertifika hakkında konuşan Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Ergenekon, “CDP (Karbon Ayak İzi Raporlama) puanı ile daire başkanıyız. Sürdürülebilirlik çalışmalarımızı olumsuz etkimizi sıfırlama yaklaşımıyla yürütüyoruz. ve aynı zamanda olumlu etkimiz için yenilikçi çözümler sunuyoruz.Ülkeler arası derecelendirmeler, sertifikalar, ödüller ve puanlar bulunduğumuz yerin gerçek olduğunu gösteriyor.Bu anlamda ‘Mükemmel Sürdürülebilirlik’ skoru ile gurur duyuyoruz. Türkiye’nin yenilenebilir enerjiye en çok yatırım yapan şirketi olarak ülkemiz ve dünya için sosyal ve çevresel etkiyi artıracak iş modellerini hayata geçirmeye devam edeceğiz. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu