Haber

Beşiktaş, Eyüpspor’u 4-0 yenerek son 16 turuna yükseldi

Ziraat Türkiye Kupası 5. Turunda Beşiktaş, Eyüpspor’u 4-0 yenerek son 16 turuna yükseldi.

Tüpraş Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos ve Eyüpspor Teknik Müdürü Kerem Yavaş, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Eyüpspor’un çok iyi bir takım olduğunu belirten Fernando Santos, “Hücumda çok fazla pozisyon bulamadık. Hep kısa ve geri oynadık, rakibe çok oynama fırsatı verdik. Bunun nedenlerinden biri de Arda Turan’ın yarattığı oyundur.” çok iyi bir takım. Eyüpspor çok iyi bir takım.” Tayfa. Ancak bunda bizim de payımız var. Rakibe oynama fırsatı verdik. Oyunun kontrolünü ele geçirmelerine izin verdik. İlk yarıda gol yememek de önemliydi. Ancak ikinci yarıda öne geçtik. İlk yarıda rakibe fırsatlar vermedik. Hücumda daha hızlı aksiyonlar aldık. Biz daha uygun bir şekilde gittik. “Hak ettiğimiz galibiyeti aldık, çünkü takımla sadece 4 gün antrenman yaptık, pek bir arada olamadık. Cumartesi günü yine maçımız var. Çalışmamız lazım, yapmamız gereken çok şey var. Her zaman çalışıp daha iyiye gitmemiz lazım” dedi.

“TAKIMA İNANÇ GELİYOR”

Gelişmeleri gerektiğini anlatan Portekizli çalıştırıcı, “Kazanmak her zaman önemlidir. Kadroya özgüven gelir. Oyuncular yaptıkları işe inandılar. Bu çok iyi bir sinyal. Oyuncularım şu anda çok çalışıyorlar. onlara gelen özgüven. Ama çok çalışmamız lazım. Burada en önemli şey bireysellik.” “Kolektif olarak ilerlemek, takım olarak gelişmek için. Oyuncuların takım olarak oynamayı öğrenmesi ve bunu yapmaya devam etmesi gerekiyor” dedi.

“BURAYA İYİ OYUNCULAR GETİRECEĞİZ”

Transfer çalışmaları sorulduğunda Fernando Santos, “Bu konuları yönetimle sürekli konuşuyoruz. 2-3 oyuncu getirmeyi düşünüyoruz. Buraya iyi oyuncular getireceğiz. Yönetimle konuşup bu süreci yönlendireceğiz” dedi. Benim için oyuncuların çabaları önemli. Mesela Tayfur’un bugün girdikten sonra ne yapacağı önemli. “Ben burada daha çok oyunculara odaklanıyorum” diye yanıt verdi.

“TARAFTARSIZ MAÇ KAZANMAK ÇOK ZOR”

Taraftarların oyunculara destek vermesi gerektiğini belirten Santos, “Harika bir taraftar kitlemiz var. Onları bugün için tebrik ediyorum. Onlar bizim 12. oyuncumuz ve onlarsız maç kazanmamız çok zor. Bazı oyuncularımın kendine ihtiyacı var.” İnanç. Her oyuncuya güveniyorum. Bu yüzden onları desteklemelerini umuyorum.” “Taraftarlarımdan bunu bekliyorum” dedi.

“BEŞİKTAŞ TAKIMI HER ZAMAN GOL YAPMAK ZORUNDADIR”

Futbolda savunmanın önemine dikkat çeken Santos, “Beşiktaş gibi bir takım her zaman gol atmalı. Beşiktaş gibi büyük takımlar az gol yiyip çok gol atıyor, savunma hattı da her zaman çok güçlü, hücum limiti yüksek olmalı” dedi. Gol yemedik ama savunma hattının gerisindeydik.” “Bunu çözmemiz lazım. Savunmayı biraz daha öne kurmamız lazım. Bunu düzeltmemiz lazım. Ancak bu maçları gol yemeden bitirmek önemli” dedi.

Fernando Santos, Türkiye Kupası’nda ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Beşiktaş girdiği her alanda galibiyet için oynaması gereken bir takım. Kupada iyi olduğumuzu düşünüyorum. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız, mücadele edeceğiz ve mücadele edeceğiz” dedi. Ligde ve kupada daha iyi olmak için çalışın.”

KEREM YAVAŞ: HEDEFİMİZE HAZIR OLDUĞUMUZU GÖRMEK İÇİN İYİ BİR FIRSAT OLDU

Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavaş, hedeflerinin 1. Lig’den Süper Lig’e yükselmek olduğunu belirterek, “Bir hedefimiz var. Trendyol 1. Lig’de şampiyon olup Süper Lig’e yükselmek. Güzel bir gelişme oldu. Hedefimize hazır olup olmadığımızı görme fırsatı.” . Beşiktaş, ligde ana hedeften saptıktan sonra kupaya devam etmek istedi. Amacımız ligi kazanmaktı. Oyun buna göre başladı. İlk yarının genel olarak savunmasında kötü olmadığımızı düşünüyoruz. Ancak kolay hatalardan dolayı 2-0 geriye düştük. Maçı asıl kaybettiğimiz nokta kendi hücumumuzdu. İkinci yarı biraz daha kötüydü. “Daha agresif başladık ama yine ölü toptan yedikten sonra maç bizim için kayıp oldu. Bizim için önemli olan 3 gün sonra Kocaeli ile oynayacağımız deplasman maçı. Buradan ders çıkarıp oraya konsantre olmak istiyoruz. Beşiktaş’ı tebrik ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu