Teknoloji

iPhone’un Pro ve Pro Max modelleri, standart modelleri unutturmaya başladı

Yakın geçmişte her yeni iPhone serisinde en popüler modeller, her zaman temel modeller olmuştur. Ancak son yıllarda bu eğilimin değiştiği görülüyor. Zira Apple’ın son serisinde Pro ve Pro Max cihazları liderliği almış durumda.

Consumer Intelligence Research Partners’ın (CIRP) araştırmasına göre, iPhone 15 Pro Max’in Mart 2024’te ABD’deki iPhone satışlarında yüzde 23’lük bir paya sahip olmasıyla bu durum şu anda hiç olmadığı kadar belirgin. Apple Insider tarafından yayınlanan rapora göre iPhone 15 Pro yüzde 22’lik payla ikinci sırada yer alıyor. Standart iPhone 15 ise yüzde 14’lük payla çok gerilerde. Peki ya iPhone 15 Plus? O da sadece yüzde 9’luk bir paya sahip.

Mart 2023’te de Pro modeller bu yıla benzer bir tablo sunuyordu. iPhone 14 Pro yüzde 22 ve iPhone 14 Pro Max yüzde 24 paya sahipti, yani Pro modellere yöneliş o zaman başlamıştı. Ancak ilginç olan, temel iPhone 14’ün bu yıl iPhone 15’in sahip olduğu yüzde 14’lük paya kıyasla yüzde 19’luk daha yüksek bir paya sahip olması, yani temel modellerin popülaritesinin düşmeye devam etmesi.

Apple’ın temel modellerde 60Hz yenileme hızını ısrarla sürdürmesi giderek saçma bir hal alıyor. Ek olarak telefonları eski yonga setleriyle donatmaya başlaması da muhtemelen satışların düşmesine neden oluyor.

Yine de bu durumun iPhone 16 serisinde kısmen de olsa değişme ihtimali var. Sızıntılar, iPhone 16 ve iPhone 16 Plus’ın geçen yılki versiyona bağlı kalmak yerine tamamen yeni bir yonga setine sahip olacağını gösteriyor. Ayrıca telefonlara hem Eylem düğmesi hem de yeni bir Yakalama düğmesi geleceği iddia ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu