Haber

“Sağlık Dostu El Çad’da” projesi Konya’da tanıtıldı

TİKA, Sağlık Bakanlığı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin desteğiyle Dost Eli Derneği tarafından hazırlanan “Sağlıklı El Çad-3’te” projesi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Dost Eli Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Seçer, bir otelde düzenlenen toplantıda, Çad’ın başkenti Encemine’de sağlık taraması ve kulak, burun, boğaz, diş ve çocuk hastalıkları alanında küçük cerrahi operasyonların planlandığını söyledi. projenin kapsamı.

Çad merkezli BALADİ Derneği’nin katılımı ve desteği ile imkansızlık ve bilgisizlik nedeniyle sağlıktan yararlanamayan kişilere sağlık hizmeti sunulacağını belirten Seçer, şöyle konuştu:

“20-30 Ocak tarihlerinde 10 günlük bir sürede gerçekleştireceğimiz bu çalışma ile 7 bin kişinin sağlığına dokunmayı hedefliyoruz. Dost Eli Derneği tarafından hazırlanan bu proje, TİKA’nın izniyle ulaşım desteğini içeriyor. Sağlık Bakanlığı, Konya İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı hastanelerde görev yapan sağlık personeline destek ve “Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nde görev yapan hekimleri ile de destek sağlıyor. Desteklerinden dolayı kurumlarımızın yetkililerine ve temsilcilerine teşekkür ederiz. Çad’da sağlıkla ilgili aynı isimli 2 proje ile toplam 11 bin 974 kişinin sağlığına dostluk eli uzattık.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu