Haber

Trump Giuliani için bağış toplama etkinliği düzenledi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, eski avukatı ve eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani için bir bağış toplama etkinliğine ev sahipliği yaptı.

The Hill’in haberine göre, Georgia Eyaleti’nde 2020 başkanlık seçimi sonuçlarına müdahale ettiği iddia edilen Giuliani’nin avukatlık ücretinin ödenmesi için dün bağış programı düzenlendi.

Giuliani’nin oğlu Andrew, WABC radyosuna, Trump’ın New Jersey’deki Bedminster golf kulübünde düzenlenen etkinlikte eski New York Belediye Başkanı için kişi başına 100.000 dolar bağış yapıldığını söyledi.

Andrew Giuliani, Trump’ın Florida’daki malikanesi Mar-a-Lago’da ikinci bir etkinliğe ev sahipliği yapmayı da taahhüt ettiğini söyledi.

İkinci etkinliğin önemine işaret eden Andrew Giuliani, bunun da yeterli olmayacağını kaydetti.

Giuliani, geçen ay Trump ve diğer 17 kişiyle birlikte Georgia Eyaleti’ndeki 2020 başkanlık seçim sonuçlarına müdahale etmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla suçlanmıştı.

Ayrıca 2020 başkanlık seçimleri sırasında Georgia Eyaleti’nde görev yapan Ruby Freeman ve kızı Wandrea ArShaye Moss, oy sayımı sırasında Trump’a karşı hile yapmakla suçlanan Giuliani tarafından hedef alındı.

Freeman ve Moss, Aralık 2021’de Trump’ın avukatı Giuliani’ye iftiraya uğradıklarını ve can güvenliklerinin tehlikede olduğunu belirterek hakaret davası açmıştı.

Eski New York Belediye Başkanı Giuliani, temmuz ayında Freeman ve Moss’un 2020 seçimleri sırasında oy pusulasında sahtekarlığa ilişkin bir basın açıklaması yaptığını itiraf etti ancak bu sözlerin ifade özgürlüğü tarafından korunduğunu savundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu