Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar: Esnek çalışma koşullarına son verilmeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, 2024-2026 dönemi Orta Vadeli Programda (OVP) yer alan esnek çalışma koşullarına son verilmesi gerektiğini söyledi.

Uyar, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında çalışma hayatındaki haftalık gelişmeleri değerlendirdi.

Konuşmasına CHP’nin 100’üncü yıl dönümünü kutlayarak başlayan Uyar, “Keşke İstiklal Savaşı’nı Rumlar kazansaydı diyenlere rağmen Cumhuriyeti bir ‘reklam molası’ olarak görenler, erkekler arasında eşitliği hedefleyenler var” dedi. ve kadınlar, 100. yılında bir kez daha yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Orta Vadeli Programın çarşamba günü açıklandığını hatırlatan Uyar, programda “işsizliğin, garantisiz çalışmanın, yoksulluğun ve yüksek enflasyonla yaşamanın” olağan görüldüğünü savundu.

Programın esnek çalışma koşullarını da içeren düzenlemeler içerdiğini belirten Uyar, bu konuyu eleştirerek güvenli bir çalışma hayatı için önerilerini paylaştı.

Uyar, “Taşeron çalışanlara hakları olan ekibin hakkı verilmeli. Orta Vadeli Program’da bahsettiğiniz tüm esnek çalışma koşullarına son verilmeli, çalışma hayatı tamamen güvensizlikten arındırılmalı. Tüm olumsuzluklar önümüzde. Sendika ve toplu sözleşme hakkı kaldırılmalı, grev yasakları derhal kaldırılmalıdır.” dedi.

Hasan Efe Uyar, işçilerin söz ve karar sahibi olduğu yeni bir iş sağlığı ve güvenliği kanunu ile işçileri koruyan ve tam anlamıyla güvence altına alan yeni bir temel iş güvenliği kanununun hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Uyar, işsizlik sigortası fonunun işsizlerin kullanımına daha fazla hizmet verecek şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini de belirtti.

“Kıdem tazminatından yararlanma şartları yeniden ele alınmalı, tazminat hakkının süre sınırı kaldırılmalı, tazminat hakkı tüm personelimizin rahatlıkla erişebileceği bir hak haline gelmeli. İşçilerimizin üzerindeki vergi yükü hafifletilmelidir. Bu bağlamda vergi dilimleri çalışanlarımızın lehine yeniden düzenlenmelidir.”

Uyar, önümüzdeki günlerde metal branşında 100 binden fazla işçiyi ilgilendiren MESS küme toplu sözleşme müzakere sürecini yakından takip edeceklerini kaydetti.

pinarbasiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu