Haber

Türkiye, Kırgızistan’da Ahıska Türkü çocuklarının eğitimine destek verecek

Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, Kırgızistan’da yaşayan Ahıska Türkü çocuklarının eğitimi için başkentte kurulması planlanan okula temel teşkil edeceklerini belirtti.

Ahıska Türklerinin katılımıyla düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada Doğan, Ahıska Türkleri ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Ahıska Türkü çocuklarının iyi bir okul talep ettiğini kaydeden Doğan, bu ramazan ayında okula bina buldukları haberini paylaşmak istediğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Bütünleşme Ajansı (TİKA) ve Türkiye Maarif Vakfı’nın bu projeye destek vereceğini kaydeden Doğan, “Bu özel okul sizin olacak. Bu okul projesinde sizinle işbirliği yapacağız. .Projenin bir kısmını devletimiz karşılayacak, bir kısmını Ahıskalı iş insanlarımızın katkılarıyla tamamlayacağız.” sözlerini kullandı.

Doğan, okul projesini Eylül ayında hayata geçirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Ahıska Türklerinin ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına Ahıska Türkleri Atamşa Dursunov’un ev sahipliğinde Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Ceylan ve Kırgız Halk Meclisi Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Programda, Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müsteşar Yardımcısı Bahadır Alioğlu Kuran-ı Kerim okudu.

Sovyetler Birliği lideri Josef Stalin tarafından 78 yıl önce Gürcistan’ın Ahıska bölgesinden Kırgızistan topraklarına sürülen Türklerin nüfusunun 42 bin olduğu söyleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu